WhatsappWhatsApp ile Online Destek!
Dernekpazarı’nın Sevilen Müftüsü Abdullah Aksoy’un Tayını Çıktı

Dernekpazarı’nın Sevilen Müftüsü Abdullah Aksoy’un Tayını Çıktı

  Dernekpazarı ilçesinde uzun zamandır görev yapan ve kısa sürede halkın gönlünde taht kuran İlçe Müftüsü Abdullah Aksoy Yozgat İli Şefaatli ilçe Müftülüğüne atandı.

İl ve İlçe Müftüleri Kararnamesiyle Dernekpazarı ilçe müftüsü Abdullah Aksoy Yozgat İli Şefaatli ilçe müftülüğüne atandı. Dernekpazarı ilçe müftülüğüne kesin olmamakla birlikte Batman Genç Müftüsünün atanması bekleniyor.

 

Mütevazi kişiliği, insanlarla kurduğu sıcak ilişkilerle aynı zamanda çalışkanlığı ile Dernekpazarı ve köylülerinin sevgisini kazanmış Köyümüz kuran kursuna her zaman destek oldu Hasta,Cenaze,Düğün ve Hac Vermeye gidenler olduğunda mutlaka ziyaret ederdi  İlçe Müftüsü Abdullah Aksoy tayini çıkması sevenlerini üzdü. Müftüler Kararnamesiyle Yozgat İli Şefaatli ilçe müftüsü olarak atanan Abdullah Aksoy´un bir ay içinde ilçeden ayrılması bekleniyor.

 

Müftü Abdullah Aksoy kimdir?
17.11.1960 tarihinde Trabzon-Maçka Yukarı köy Köyünde dünyaya geldi. İlkokulu kendi köyünde, ortaokulu Trabzon Cumhuriyet Ortaokulunda, liseyi ise 1979 yılında Giresun İmam-Hatip Lisesinde tamamladı. Mezuniyet sonras13.07.1979 tarihinde Rize–Fındıklı Arılı Köyü Camine İmam-Hatip olarak atandı.  1980 yılında Erzurum Yüksek İslam Enstitüsüne kaydoldu. Bu tarihlerde kısa bir süre Maçka İlçesi Bahçe kaya, Yerlice ve Öğütlü köylerinde İmam-Hatip olarak görev yaptı.

1983 yılında Enstitüler İlahiyat Fakültesine dönüşünce Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne geçiş yaptı ve 1985 yılında mezun oldu. Kısa bir süre Samsun Merkez Alanlı Köyü Yalı Mah. (Atakent Belediyesi) Camiinde vekil İmam-Hatip olarak görev yaptı.

1985 yılı sonlarında Antalya Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi’nde Müftü-Vaiz seminerine katıldı. Semineri başarı ile tamamladıktan sonra 1986 yılında Siirt-Kurtalan İlçe Vaizliğine atandı.
1986 yılında 189. Dönem olarak İstanbul Tuzla Piyade Okulunda başladığı vatani görevini 31 Temmuz 1987 tarihinde Kırklareli Babaeski 2.Zırhlı Alay Komutanlığında Yedek Subay olarak tamamladı. Vatani görevi esnasında göstermiş olduğu üstün başarılardan dolayı Alay Komutanlığı’nca “Takdirname” ile ödüllendirildi.

1988 yılında Batman-Sason İlçe’sine Müftü olarak atandı. Bundan sonra sırasıyla 1988-91 yılları arasında Batman-Sason, 1991-1995 yılları arasında Giresun-Eynesil, 1995-96 yılları arasında Kastamonu-İnebolu, 1996-1998 yılları arasında Trabzon-Düzköy, 1998-06 yılları arasında Trabzon-Hayrat ve 2006-2008 yılları arasında ise Rize-Kalkandere İlçe’lerinde Müftü olarak görev yaptı.
30 Ekim 2008 tarihinde Trabzon–Dernekpazarı İlçe Müftüsü olarak göreve başladı.

Görev yerlerinde göstermiş olduğu üstün başarılardan dolayı Kaymakam’lıklarca 4 kez
“Takdirname” ve İl Müftüsü tarafından “Teşekkür name” ile taltif edildi. Bir süre Arapça dilinden ‘’C’’ seviyesinde Dil tazminatı aldı. Normal derecede İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Gülenköyüm.com ailesi olarak Sayın Müftümüze Dernekpazarı ilçesinde 7 yıl zaman içerisinde yapmış olduğu hizmetler için Allah kendilerinden razı olsun  hakkınızı helal ettin bizlerde sana hakkımızı helal etik yeni görevinizde başarılar dileriz.

SONY DSC

SONY DSC

BİLGİLER
tarafından 26 Temmuz 2015 - 13:27 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 1.521 kez Okunmuştur.
ETİKETLER
PAYLAŞ
Yorum yapın
İsim
:
E-Posta
:
WebSite
:
Yorumunuz
:

Üye Girişi
TRABZON'da 5 Günlük Hava Tahmini
En Çok Okunan Yazılar
Allah Rahmet Etsin Hacı Neşet Düzen Ve..

Allah Rahmet Etsin Hacı Neşet Düzen Vefat Etti   Köyümüzde sevilen kişiliğiyle tanınan Köyümüz... [Devamı]

Davetlimizsiniz Semanur Biber & H..

Davetlimizsiniz Semanur Biber & Hasan Danış Evleniyoruz İstanbul’da ikamet eden köylülerimizden Hacı... [Devamı]

Allah Rahmet Etsin Fadime  Akyol Vefat..

Allah Rahmet Etsin Hacı Fadime Akyol Vefat Etti Köyümüzden bir cınarı daha kayıp ettik Rahmetli... [Devamı]

Muhtar ve Başkanlardan Bayram Mesajı

Muhtar ve Başkanlardan Bayram Mesajı Sayın Arif DÜZEN Gülen Köyü Muhtarı   Sayın Abdullah... [Devamı]

Allah Rahmet Etsin Cengiz Akyol Vefat ..

  Allah Rahmet Etsin Cengiz Akyol Vefat Etti   Yahyanın Mustafa Akyol un oğlu Adem,Enbiya,Hatice,Kadriye,Fatma... [Devamı]

Anket
Köyümüzün Öncelikli Sorunları Neler dır.
Su Sorunu Bakım ve Onarım Yapılması
Bağlandı Yollarının Yapılması
Köyde (Rimandos) Yeşil Alan Okulunun Düğün Toplantı Salonu Olması
Yolların Bakım ve Onarımı
Köyün Sokak lambalarının Bakımı
Köyün Her Mahallesinde Toplu Mezarlıklara Öncülük Yapılması
Köyün Diğer Sorunları
Son Yorumlar